Tomi inkáb megy A Levesbe

2015.05.10.

Tomi inkáb megy A Levesbe

Hernádszentandrással együttműködve biolevesek is lesznek a bárban.

Bárczi Tamást sok helyről ismerhetik az emberek: tíz évig jégkorongozott a Miskolci Jegesmedvékben, majd közel másfél évtizeden át fanatikus Diósgyőr szurkolóként járta az országot, aki nélkül meccs nem nagyon kezdődött még „idegenben” sem. Aztán a munka egyre több elfoglaltságot hozott számára, a meccslátogatások csökkentek, hiszen talált valami mást. – Hála Istennek megtaláltam a vállalkozásomban (A Levesben, amelyet a társammal, Sami Róberttel csinálunk) a boldogságomat, ráadásul hobbimmá is vált a bár – fogalmazott Bárczi Tamás. – Most már ez tölti ki az életem nagy részét, ha pedig marad egy kis szabadidőm, akkor szeretek a hegyekben túrázni. A nagy nyüzsgés után jó kiszakadni a csendbe, nyugalomba.

Bárczi Tamás arról is beszélt: felpörgetett világot élünk és látta, hogy egyre több gyorsétkezde nyílik, de ezek a helyek többnyire nem a minőséget képviselik. Ezért szeretett volna egy olyan étkezdét, ahol egészséges, minőségi ételeket lehet enni, jó ár-érték arányban, de működik az „eat and go!” is.

Bízva a hazai pályában

– Külföldön, illetve a fővárosban már láttam levesbárokat, működőképesek – mondta. – Bízva a „hazai pályában”, Miskolcban, belevágtunk. 2 és fél éve nyitottunk, de folyamatosan meg kell újulni. Igény biztos lenne a bővítésre – most a szezonális teraszunk és az üzletben lévő könyöklők mellett 3 bárszék van, de másutt sem beülősek ezek a helyek, hanem elvivősek.

Tomi édesapja ugyanakkor Hernádszentandrásonlett főkertész nemrégiben.

– Már korábban hallottunk arról, hogy van egy szuper kezdeményezés, Bioszent­andrás – mondta. – Édesapám agrármérnökként lett főkertész, és rajta keresztül felvettük a kapcsolatot a helyi polgármesterrel, aki irányítja a biofarmot is. Eljött hozzánk, egyeztettünk, hogy milyen igényeink vannak, mire lenne szükségünk, hogyan tudnánk együttműködni. A jövőben például szeretnénk egyre több biolevest készíteni.

Érdekes, de nem meglepő dolgot árult el Tamás a beszélgetés végén: mielőtt belekezdett volna 2 és fél éve a vállalkozásba, akkor már felvették Ausztriába egy munkára.

– Utálok politizálni, de sokszor megfordul a fejemben, hogy másutt könnyebb lenne boldogulni, azonban miskolciként, lokálpatriótaként maradni szeretnék – válaszolta. – Jelen állás szerint maradok, ám nagyon sajnálom a sok kortársamat, a 30-asokat és a többi magyar jó szakembert akik elmentek. És a barátokat, akiket elvesztek, mert az évi egy-két találkozó már nem olyan sajnos, mint régen.

ÉM-JLI

Forrás: http://www.boon.hu/tomi-inkabb-megy-a-levesbe/2829433

vissza