Palánta Levendula

Palánta Levendula
Raktáron
Új
Értékelés:

Cikkszám: pl001

Levendula Palánta


Levendula (Lavandula Angustifolia) tövek forgalmazása.

BioSzentandrás kertészete telepítésre kész, saját nevelésű levendulatöveket forgalmaz, amelyek a későbbiekben a legkülönbözőbb felhasználási lehetőségekre alkalmasak.

Kis- és nagy tételben egyaránt árusítjuk növényeinket. levendulatermesztésben szerzett tapasztalatunkkal vásárlóinknak szaktanácsadást nyújtunk a levendula neveléséhez, termesztéséhez.

Levendula palánta átvétele:

 

Személyesen telephelyünken, előre egyeztetett időpontban. Nagyobb mennyiség esetén, igény szerint kiszállítással előre egyeztetett szállítási költséggel.

 

Levendula gondozása

Amikor elültetjük a megvásárolt levenduláinkat, fontos oda figyelni néhány alapvető lépésre, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy levenduláink jól érezzék magukat és egészségesek maradjanak.

Akár szabad földbe ültetjük, akár egy kaspóba a teraszon, fontos, hogy napos helyet biztosítsunk neki.  Mivel gyökere igen terjedelmes, legalább 40 cm mély talajba ültessük.  A talaj igény szempontjából a levendula igénytelen növény, egyedül a rossz vízelvezetésű, agyagos talajokat és a pangó vizet nem kedveli. Meszes talajon kifejezetten jól érzi magát!

Ha több tő kerül egymás mellé, arra figyeljünk, hogy legalább 80cm tőtávolságot és 1 méteres sortávolságot tartsunk közöttük, mert a kifejlett növények igen terjedelmesek, és ilyen távolságon tudnak jól fejlődni s majd mutatnak szépen egymás mellett. 

Talaj előkészítés az ültetés előtt akkor szükséges, ha parlagon lévő területet szemeltünk ki a telepítésre.  Ekkor az első lépés a gyomtalanítás, kis trágyázás szerves trágyával, beszántjuk, majd ezt követően csak elsimítjuk a talajt, és jöhet az ültetés!

A palántákat kézzel ültessük, hogy ne sérüljenek! A hajszálgyökereket óvatosan vágjuk le róluk, így beültetés után a talajból a friss felületen több nedvességet tudnak majd felvenni.

Mélyen ültessük a palántát úgy, hogy a növény 1/3át alulról is föld borítsa, a biztosabb begyökeresedés érdekében, valamint így megvédhetjük növényeinket a korai fagyoktól is.

Az ültetést követően, ha nem esik az eső, célszerű naponta megöntözni az első 2-3 hétben. Ezt követően elegendő a heti egyszeri öntözés, illetve nyáron, ha nagy a szárazság, meghálálja, ha gyakrabban öntözzük.

Április közepén/végén, szórjuk körbe 4-5 cm vastagságban komposzttal a töveket.

Metszeni elegendő egy évben egyszer, a virágzás után visszavágjuk a talajfelszíntől számítva 15-18cm magasságig, így biztosítjuk, hogy rengeteg szép, erős, új hajtása fejlődjön, és levendulánk a következő évben is gyönyörű legyen. 

 

Keressen minket bizalommal elérhetőségeinken:

 +3620-314-99-75

bioszentandras@bioszentandras.hu

 

BioSzentandrás csapata

 

 

 


Ár: 500 Ft Egységár: 500 Ft /db
Vissza
cserép (10cm):
Kosárba teszem
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!