Bio Édeskömény

Bio Édeskömény
Értékelés:

Cikkszám: F 016

Édeskömény

Gumó

Felhasználása

Kiváló saláta, leves készíthető belőle, továbbá sütve és töltve is igen kellemes étel.

 

A növény az édeskömény közeli rokona. Mélyre hatoló, vaskos gyökere, finoman szeldelt levelekből álló, világoszöld lombozata van. A föld felett hagymaszerűen megvastagodott "gumót" képez; ezt a részét fogyasztják. A növény minden része - de különösen a gumója - sok illóolajat tartalmaz; ez adja édes, fűszeres ízét. A benne levő anethol megkönnyíti az emésztést, csökkenti a bélgázok képződését. Oly módon hat, mint a has fájós kisgyerekre a köménymagtea.

Édeskömény hús nélkül

 

4 db édeskömény gumó

7 dkg vaj

1 dl tejszín

Őrölt bors / ízlés szerint/

10 dkg reszelt parmezán

 

A gumókat négy részre vágjuk, majd kissé sós vízben 10 percig főzzük, jól lecsöpögtetjük.

Ráöntjük a tejszínt, fűszerezzük, és meghintjük parmezánnal. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

 

Édeskömény hússal

 

Csirkemellet felcsíkozunk, kevés zsiradékon pár perc alatt hirtelen fehérre sütjük.

Ezután darabolt, szeletelt zöldségeket- egy cukkini, 3 zsenge sárgarépa, két kápia paprika, egy darab zeller gumó, egy köteg újhagyma, fél fej fokhagyma és két édeskömény gumó- pár perc alatt összepárolunk. Hozzátesszük a húst, ízesíthetjük, még pár percig pirítjuk.


Ár: 300 Ft Egységár: 300 Ft /db
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!