Tájjellegű paradicsom BioSzentandráson

2012.06.04.

BioSzentandrás is bekapcsolódik az Ökológia Mezőgazdasági Kutatóintézet „On-Farm” kísérleti programjába. Erről állapodott meg a napokban az intézet képviseletében Papp Orsolya szakreferens és a Bioszentandrás projektgazdája, Hernádszentandrás polgármestere Üveges Gábor.

Az Ökológia Mezőgazdasági Kutatóintézet egyik célja a hazai öko gazdálkodók segítése.

A kiváló nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkező intézet az elmúlt időszakban is figyelemmel kísérte a hernádszentandrási mintagazdaságot, az „On-farm” programba való kapcsolódás pedig a közös szakmai munka első lépése.

Az „On-Farm” kísérletekben való lényege, hogy a különböző zöldségek tájfajtáinak a fejlődését közösen tanulmányozzák az ország más- más pontján is kísérletbe vont gazdálkodókkal, megfigyelve azt, egy –egy elfeledett, őshonos egyedet, hol célszerű újra termesztésbe vonni. BioSzentandráson tájjellegű paradicsomfajtákkal foglalkoznak a program keretében a jövőben.

Üveges Gábor polgármester a megbeszélésen arról is szólt: a biogazdálkodás adta kínálatot, az egészséges életmód alapját a hétköznapi ember számára is elérhetővé, megfoghatóvá kell tenni annak érdekében, hogy a jelenleg még belterjesnek tűnő világ a mindennapjaink részévé válhasson. Mindehhez persze az együttműködések és a párbeszéd erősítésére, a kínálati rendszer egységesítésére, az összehangolt marketing munkára van szükség, melynek folyományaként már rövidtávon lehetővé válik a termékek árainak mérséklése is.

A jövőbeni szakmai kapcsolat bővítésének következő állomása lesz a Gyógynövénykutató Intézet által szervezett, 2012. június 14-én, Budakalászon tartandó szakmai konferencia. Itt az előadók között szerepel majd Dr. Drexler Dóra az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője, és Üveges Gábor Hernádszentandrás polgármestere is.

vissza

Kiemelt termékek

Védőmaszk (gyerek)

Védőmaszk (gyerek) Ár: 500 FtEgységár: 500 Ft /db

Védőmaszk (felnőtt)

Védőmaszk (felnőtt) Ár: 500 FtEgységár: 500 Ft /db

Karácsonyi manó

Karácsonyi manó Ár: 3 000 FtEgységár: 3 000 Ft /db

Ketchup 284g

Ketchup 284g Ár: 1 000 FtEgységár: 1 000 Ft /db

Megosztás