Meghívó sajtóeseményre

2015.03.03.

Meghívó sajtóeseményre

A Greenpeace ökológiai gazdálkodást népszerűsítő országjáró túrájának következő állomása Hernádszentandrás.

Időpont: 2015. március 6., péntek

Úton a fenntartható mezőgazdaság felé.

 
A kicsiny borsodi falu lakói a régió legnagyobb biogazdaságát működtetik, és Bioszentandrás néven ennek márkát is építenek. Szeretnénk példájukon keresztül megmutatni, hogy az ökogazdálkodás itt megváltoztatta a helyiek életét, és nagyszerű lehetőség a többi kistelepülés számára is.
Szeretettel várjuk a sajtó munkatársait a gazdaságba tett látogatásra, délután pedig az ökogazdálkodásról szóló miskolci előadásokra.

Program:

9:30

Indulás Budapestről a Batthyány térről. A busz 11:30-kor megáll a miskolci Tiszai Pályaudvar előtt.

12:00

Találkozó Hernádszentandráson a Polgármesteri Hivatalban (Fő út 41.). Látogatás a biogazdaságban Üveges Gábor polgármester vezetésével, aki mesél a gazdaság létrehozásáról, fejlesztéséről, a falu életére gyakorolt hatásáról.

14:00

Ebéd az encsi Anyukám mondtában, ahol a messze földön híres fogásokhoz hernádszentandrási terményekből főznek. (www.anyukammondta.hu)

15:00

Indulás Miskolcra, az ökogazdálkodásról azóló előadásokra. Aki nem tud részt venni a miskolci előadáson, és Budapestre szeretne visszautazni, azt kisbusszal visszahozzuk.

Előadások és magbörze a miskolci Pannonia Hotel konferenciatermében
(Kossuth Lajos u. 6.)

16:00

Az ökológiai gazdálkodás fontossága – Rodics Katalin, a Greenpeace regionális kampányfelelőse

16:30

A méhek és más beporzók védelme – Tömöri Balázs, a Greenpeace agrárkampány-felelőse

17:00

Bioszentandrás, a hernádszentandrási biogazdaság – Üveges Gábor, a település polgármestere

17:15

A miskolci kertségek fejlesztési lehetőségei – F. Nagy Zsuzsa, Ökológiai Intézet Alapítvány

17:30

Szünet, biobüfé

17:45

Bemutatkozik a Magház – Közösségi Hálózat a Mezőgazdasági Sokféleségért – Kiss Dorottya, Bese Egyesület

18:00

Bemutatkozik a SZÖSZ – Szabó-Madarasi Edit, Szeri Ökotanyák Szövetsége

18:15

Magfogási praktikum – Fehér Judit, Nagyszékelyi KÖRTE

17:30–19:00

Magbörze

A sajtóesemény minden állomásán lehetőség lesz fotózni, interjút készíteni a Greenpeace és a gazdaság munkatársaival. Szeretettel várjuk! Kérjük, hogy részvételi szándékát 2015. március 3-ig jelezze a hajnalka.schmidt@greenpeace.org e-mail címen vagy a 06 20 525 3500 telefonszámon.

Azoknak, akik Budapestről vagy Miskolcról indulnak, és előre regisztráltak, autóbuszt biztosítunk. A busz 9:30-kor indul Budapestről a Batthyány térről, és 11:30-kor áll meg a miskolci Tiszai Pályaudvar előtt.

A részt vevő újságírók megkapják a Greenpeace „Mérgek vagy méhek? – Úton a fenntartható mezőgazdaság felé”, valamint az „Ökológiai állattenyésztés a világban és itthon” című kiadványának nyomtatott és elektronikus példányát.

További információ:
Schmidt Hajnalka
hajnalka.schmidt@greenpeace.org
+36 20 525 3500

A Greenpeace hisz abban, hogy csak az ökológiai szemléletű gazdaságok képesek tiszta, egészséges és tápláló élelmiszerrel ellátni az emberiséget, és csak ez jelent tartós megoldást az ipari mezőgazdaság okozta világszintű környezeti, gazdasági és szociális válságra. A Greenpeace célja, hogy tapasztalatok megosztásával és inspiráló beszélgetésekkel cselekvésre sarkalljon, és hozzájáruljon ahhoz, hogy minél több, helyi közösségekre építő ökogazdaság legyen az országban.

 

greenpeace

Forrás:www.biokultura.org/rss-feed/77-hirek/604-meghivo-sajtoesemenyre-hernadszentandras

vissza

Megosztás