Közösségek Karácsonya!

2014.12.17.

Közösségek Karácsonya!

A Szimbiózis Alapítvány frissen megnyitott „Batyu-Téka , több mint étterem…” közösségi kezdeményezéséhez elsőként a térség legnagyobb öko-gazdasága, „BioSzentandrás” kertészete csatlakozott.


Az apropót a KARÁCSONYI JÓTETT-KOSÁR felhívás adta, melynek keretében 20 rászoruló idős embert ünnepi ebédre látnak vendégül az étteremben dolgozó fogyatékossággal élők.


2014. december 19-én, pénteken 10.00-kor érkezik Hernádszentandrásról több száz kiló bio-zöldség adomány a Miskolc, Arany János u. 4. sz. alatti étterembe.
Az adományokat Üveges Gábor Hernádszentandrás polgármestere adja át. Ezt követően Jakubinyi Lászlóval a Szimbiózis Alapítvány elnökével egy közösségi kávé-tea mellett (melyre sok szeretettel várjuk a sajtó képviselőit) sajtótájékoztatót tartanak. 
A gesztus egy hosszú távú együttműködés első kézfogása. A két közösségi kezdeményezés célja, hogy helyi erőforrások felhasználásával, helyben élők bevonásával sikerüljön megteremteni a térségben élők számára egy pozitív jövőkép kibontakozását. A tájékoztatón közösen keressük még arra is a válaszokat, hogy milyen egyéb összefogásra lenne szükség ahhoz, hogy sokkal hatékonyabban legyünk képesek saját sorsunkat jobbá tenni.

vissza

Megosztás