Bio Hírek

Biozöldség-adomány a Batyu-Tékában

2014.12.19. Biozöldség-adomány a Batyu-Tékában

Több mint 200 kilogramm biozöldség érkezett Hernádszentandrásról a Szimbiózis Alapítvány nemrég nyitott éttermébe, a Batyu-Tékába.
Az adomány egy hosszú távú együttműködés első lépése volt.

tovább

Közösségek Karácsonya!

2014.12.17. Közösségek Karácsonya!

A Szimbiózis Alapítvány frissen megnyitott „Batyu-Téka , több mint étterem…” közösségi kezdeményezéséhez elsőként a térség legnagyobb öko-gazdasága, „BioSzentandrás” kertészete csatlakozott.

tovább

Ki lesz az év agrárembere?

2014.11.22. Ki lesz az év agrárembere?

Üveges Gábor Hernádszentandrás polgármestereként megálmodta és megvalósította Bioszentandrást, célt adva ezzel a helyieknek, országosan ismert és elismert csodát hozva létre.

tovább

Csodafegyver lett a biogazdaság

2014.10.08. Csodafegyver lett a biogazdaság

Egy néhány utcás kelet-magyarországi településnek hosszú, küzdős évek után elege lett abból, hogy gúzsba kötve táncol, és még a zene is béna. Így hát kockáztatott és utat tört. Ismerkedjenek meg egy falusi önkormányzat ökogazdálkodásával, amelyet pontosan úgy működtet, mint egy vállalkozást.

tovább

Bioborsó meg a héja - BioSzentandrás belefáradt a panaszkodásba

2014.10.07. Bioborsó meg a héja - BioSzentandrás belefáradt a panaszkodásba

Van egy kis abaúji falu, amelyről már a párizsiak is hallottak – igaz, a neve nyelvtörő volt számukra. Hernádszentandrás polgármestere ugyanis Franciaországban vehette át az Európai Territoria Innovációs Díjat.

tovább

BioSzentandrás – Miskolcon

2014.09.12. BioSzentandrás – Miskolcon

BioSzentandrás kertészete a vendége a Szinvapark szeptember 11-13. között megrendezendő programsorozatának. Pénteken – a Szinvapark sétányon – minden a biogazdálkodásról szól.

tovább

Hernád Fesztivál - hatodszor

2014.07.28. Hernád Fesztivál - hatodszor

Hernádszentandrás - Mint egy nagy család várja a vendégeket Hernádszentandrás augusztus 1 és 3. –a között. Ekkor rendezik meg ugyanis a hatodik Hernád Fesztivált, ami az idén három naposra bővült.

tovább

Ezerjó Fakanálforgatón járt BioSzentandrás

2014.05.13. Ezerjó Fakanálforgatón járt BioSzentandrás

Móron rendezték meg április végén az Ezerjó Fakanálforgató - borral készülő ételek országos főzőversenyét a Szent György Heti Vigasságok keretében. Hernádszentandrás BioSzentandrás csapata már tavaly is lenyűgözte zsűrit, így az idén is meghívást kaptak az országos viadalra.

tovább

A szeretet határtalan

2014.04.17. A szeretet határtalan

Hernádszentandrás - Egészséges és fogyatékkal élő fiatalok és gyerekek kéz a kézben ültettek az elmúlt pénteken Hernádszentandráson a bio kertben.

tovább

Párizs díjazta BioSzentandrást

2013.11.30. Párizs díjazta BioSzentandrást

Nyelvtörő feladat elé állította Hernádszentandrás nevének kiejtése november 13-án a franciákat.
Ugyanis ezen a napon vehette át a francia szenátusban a BioSzentandrás projekt gazdájaként Üveges Gábor Hernádszentandrás polgármestere a 2013-as Európai Territoria Innovációs Díjat.

tovább