Bio Ázsiai Saláta

Bio Ázsiai Saláta
Bio Ázsiai Saláta
Frissen a kertből
Értékelés:

Cikkszám: Z001

Ázsiai saláta

Négy féle salátából  a Pak choi a legismertebb, még a mizunát is használják páran, viszont a Tatsoi és a Green in snow szinte ismeretlen itthon. Ázsiai növényekről van szó. Amikor elkészítjük, ne feledjük, hogy Távol-Keleten nem órákig főznek, mint hazánkban. Ezek a zöldségek se használhatóak hosszú főzésre, élvezeti és tápértékük jelentősen csökken. Ha egyben akarjuk elkészíteni a négy zöldséget, akkor nagy lángon egy wokot felmelegítünk, beleteszünk egy kanál olajat (nem olivát!), felhevítjük, ráöntjük a felaprított / tépett salátákat, s folyamatos rázás mellett 2 perc alatt lepirítjuk. Fűszerezése só, bors, fokhagyma. 

Pac choi:

Magyar nevén bordás kel, így könnyebben lehet receptet találni rá.Többen a kínai kelhez hasonlították, de a növényhatározó szerint annál frissebb ízű, lédúsabb, karakteresebb, ugyanakkor lágyabb ízű. A fejes káposzta tápértékének kétszeresét adja.

Mizuna:

Többen is a ruccolához hasonlítják, így általános felhasználása is ehhez hasonlít leginkább. Salátának fogyasztva. Amihez jó a ruccola, ahhoz ez is jó. Izgalmasabb a következő javaslat: a levelét blansírozzuk, a szárát szezámolajban lepirítjuk, az egészet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, esetleg fokhagymát teszünk még hozzá, majd réteslapba betöltjük, kisütjük. Jó levesbetétnek, esetleg köretnek. 

Green in snow:

Csípős, mustáros íz világgal rendelkező növény, melyet párolhatunk, vagy nyersen fogyaszthatunk salátákba keverve.

Tatsoi:

Pak Choi a másik neve, s egészen máshogy néz ki. Olajban lepirítva vagy párolva bontakozik ki leginkább az íze, de salátához is felhasználható.Elkészítési javaslatok: 


Párolás, esetleg utána kevés olvasztott vajon megforgatva, majd sózva és borsozva.
Rövid párolás vagy blansírozás után sajttal süthetjük.
Salátának is nagyon finom. Ajánlott blansírozni.
Esetleg nyersen fogyasztani.
Ár: 4 000 Ft Egységár: 4 000 Ft /kg
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!