Több mint ezer fő előtt koncertezett Demjén Ferenc Hernádszentandráson!

2012.08.05.

Több mint ezer fő előtt koncertezett Demjén Ferenc Hernádszentandráson!

Több mint ezer ember előtt adott fergeteges hangulatú koncertet Demjén Ferenc és zenekara a IV. Hernád Fesztivál keretében augusztus 4-én, szombaton este Hernádszentandráson.


Demjén-nagykoncert Hernádszentandráson

Visszakanyarodva e jeles nap elejére, a verőfényes napsütéses délelőttön 6 csapat részvételével indultak meg a VIII. Szentandrás Kupa – kispályás labdarúgó torna küzdelmei a Sportpályán, majd a Hernád-völgyi Tanoda udvarán 10 órakor fellobbantak a lángok a III. Szentandrás Íze Főzőversenybe nevezett csapatok bográcsai alatt.

Készült gulyásleves, babgulyás, vadpörkölt, szilvás gombóc, agyagban sült csülök, csülökpörkölt, és két üstben illatozott a hamisítatlan töltött káposzta.

Jó főzéshez szólt a jó muzsika a Tip-Top Dixie formáció előadásában. Az idelátogatók megcsodálhatták a BioSzentandrás szemet gyönyörködtető standját, ahol a friss zöldségek mellett a levendulából készült termékek is színesítették a kínálatot. A Bestillo Pálinkaház különféle prémium kategóriás pálinkákkal, hideg fröccsel és házi szörppel várta a vendégeket, a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület mesteremberei mézeskalács díszítést, gyöngyfűzést, valamint csuhékészítést kínáltak a népi játszóházba térő kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Mindeközben pedig az aszalói Gömöri Lovas Major két lóval biztosította a lovaglás és a sétakocsikázás lehetőségét.

Délután 5 órakor újra régi önmagát idézve csapott a húrok közé az örökifjú 100 Folk Celsius együttes, és adott közel egy órás koncertet.

Fél 7-kor lépett színpadra a világhírű „magyar Beatles”, a The BlackBirds zenekar, mely az 50 esztendővel ezelőtt alakult liverpool-i legendás csapat dalait és hangulatát hozta el a közönség számára.

Időközben a sűrűsödő felhők, és a térséget elérő viharokról érkező hírek szegezték az égre a tekinteteket egyre többször. Az addigra több mint ezer főre duzzadó tömeg szórakozását viszont semmi sem árnyékolta be, ugyanis este 9 órától immár csillagos ég alatt csendültek fel Demjén Ferenc nagykoncertjén az ismert dallamok, és a közel két órás zenei csemege valóban az est felejthetetlen fénypontjává vált.

Hernádszentandrás a következő esztendőkben is folytatja a megkezdett utat, és a számos egyéb területen végzett munka mellett, az igényes fesztiválok színhelyeként is szeretne az országos vérkeringés részévé válni…

http://www.hernadszentandras.hu/latnivalok/

vissza

Megosztás