Biozöldség-adomány a Batyu-Tékában

2014.12.19.

Biozöldség-adomány a Batyu-Tékában

Több mint 200 kilogramm biozöldség érkezett Hernádszentandrásról a Szimbiózis Alapítvány nemrég nyitott éttermébe, a Batyu-Tékába.
Az adomány egy hosszú távú együttműködés első lépése volt.

Nagy volt a nyüzsgés a Batyu-Téka étterem megnyitásának napján, még december elején. A belvárosi vendéglőben az azt működtető Szimbiózis Alapítvány fogyatékkal élőket foglalkoztat.

A megnyitó óta három hét telt el, az éttermet egyre több vendég látogatja. Naponta több mint 100 adag ételt készítenek. A fogyatékkal élők pedig élvezik a munkát. Csibrik Márk például elmondta, nagyon jól érzi magát a Batyu-Tékánban, takarít és a felszolgálásból is kiveszi a részét.Most több mint 200 kilogramm biozöldséget hoztak Hernádszentandrásról a Batyu-Tékába.Üveges Gábor, a település polgármestere ismertette, mintegy 150 kiló vöröshagymával, 35 kiló sárgarépával, valamint 10-10 kiló fekete retekkel és céklával érkeztek Miskolcra.

A hernádszentandrásiak ajándéka egy hosszú távú együttműködés első lépése volt. Jakubinyi László, a Szimbiózis Alapítvány elnöke elmondta, már most megkezdték a tárgyalásokat arról, hogy milyen alapanyagokat fognak megtermelni Hernádszentandráson, és a konyha mit tud majd ebből felvásárolni. Ugyanakkor – fűzte hozzá az alapítvány elnöke – egy kis zöldségfeldolgozó üzemet is szeretnének indítani az év közepén, egy európai uniós forrású pályázatból.

A felvásárláson és beszállításon kívül azt is tervezi az alapítvány, hogy a fogyatékkal élők is bekapcsolódnak a Bioszentandrás programba.

Minap.hu

vissza

Megosztás