BioSzentandrás Európa legjobb innovációi közt

2015.10.11.

Hernádszentandrás, Milánó – Szeptember 24-én Milánóban rendezték az Európai Befektetési Bank társadalmi innovációk számára kiírt pályázatának döntőjét.
A 2015. évben Európa számos országából rekord mennyiségű,350 jelentkezőből BioSzentandrás egyedüli magyarként került be a legjobb 16 közé.

BioSzentandrás Európa legjobb innovációi közt
Hernádszentandrás, Milánó – Szeptember 24-én Milánóban rendezték az Európai Befektetési Bank társadalmi innovációk számára kiírt pályázatának döntőjét. A 2015. évben Európa számos országából rekord mennyiségű, 350 jelentkezőből BioSzentandrás egyedüli magyarként került be a legjobb 16 közé.

Az angol nyelvű prezentációt követően termékfejlesztést, márkaépítést és üzleti szempontokat érintő kérdésekre kellett átfogó választ adni Üveges Gábor polgármesternek és Varga Péter szakmai vezetőnek.

A nemzetközileg elismert szakemberekből álló zsűri, valamint a több hónapos felkészülési folyamatot koordináló spanyol trénerek egyaránt kiemelték, hogy európai léptékben is rendkívül ritka az ilyen színvonalas márkaépítés, az ilyen komplex alapokon álló és komplex rendszert építő kezdeményezés.

Kiemelték, hogy a projekt képes integrálni magában a közszféra, az üzleti és civil szféra elemeit, hidat képezve ezen szektorok között. Fontos erényeként jegyezték meg, hogy mintájával hatékonyan segíthet más közösségeket, gazdaságilag is számos lehetőséget hordoz magában.

Kiemelték, hogy az ehhez hasonló társadalmi vállalkozásfejlesztési utak lehetnek a jövő egyik legdinamikusabban fejlődő ágazatai.

Nem jótékonykodás

Dario Scannapieco, az Európai Befektetési Bank alelnöke szerint: „…a döntősök mind rendkívül innovatívak, mindannyian azt a hihetetlen hajtóerőt, végtelen energiát, hatalmas potenciált sugározzák, mely Európa legjobb társadalmi megújítóit jellemzik…”

Giuseppe Guzzetti, a Fon­dazione Cariplo elnöke szerint:

„…Az igazi emberszeretetet nem a jótékonykodás jelenti, sokkal inkább a társadalmi innovációk és a társadalmi vállalkozások támogatása az alapja a legfontosabb társadalmi problémák fenntartható megoldásának…”

A 445 fős Hernádszentandrás és BioSzentandrás csapata számára komoly elismerést és megerősítést, új partnereket, új lehetőségeket és jelentős nemzetközi hátteret adott a milánói részvétel…

ÉM

Forrás:http://www.boon.hu/bioszentandras-europa-legjobb-innovacioi-kozt/2933430

vissza

Megosztás