BioSzentandrás az OMÉK-on

2011.10.03.

BioSzentandrás az OMÉK-on

2011. szeptember 28 - október 2. között került megrendezésre idén a 75. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) a HUNGEXPO-n. Hat év után ismét a Budapesti Vásárközpont adott otthont a rendezvénynek, melynek fővédnöke Orbán Viktor miniszterelnök, védnöke dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Az esemény szervezője az Agrármarketing Centrum volt.

Az időjárás is kegyes volt az OMÉK látogatóihoz, s a nagyszabású bemutató valóban fesztiválhangulatban zajlott. A HUNGEXPO területén a pavilonokban és a szabadban is különleges megoldások segítették az állatok szakszerű elhelyezését, de egyben a látogatók kényelmes nézelődését is. A szórakoztató programok, az élelmiszer és bor kóstoltatások, bemutatók és a magyar mezőgazdaság termékeit kínáló "élelmes" kiállítók jó hangulatot teremtettek az OMÉK idején. A legnagyobb forgalom a hét végén volt, de a szakemberek közül sokan az első napokra időzítették a látogatást. A helyszín kitűnően bevált és a szakma ugyanúgy jól érezhette magát, mint a valóban szép számban érkező látogató, az érdeklődő nagyközönség. 

Több mint 85 ezer látogatóról szólt az MTI jelentése, melyet október 3-án adtak ki AMC forrásra támaszkodva.

A BioSzentandrás Program részéről négy fő vett részt a kiállításon, az Észak-magyarországi LEADER Akciócsoportok régiós standján. A kiállításon való részvétel célja az volt, hogy első ízben mutatkozhasson be a program a nagyérdemű előtt. A BioSzentandrás stábjának így szeptember október 1-én és 2-án nyílt lehetősége megmutatni az Abaújban termesztett “bio” zöldségeket a kiállítás látogatóinak. Zöldség-bemutató kosarakkal és zöldség kostólóval készült első sorban a csapat, melynek a vártnál jóval nagyobb sikere volt az érdeklődő közönség körében, így a legnépszerűbb zöldségfajta, a sárgarépa, idő előtt kevésnek bizonyult.

Idén első ízben rukkolt elő a BioSzentandrás Program a zöldségtermesztést kiegészítő új minta-termékkel, a textilzsákba csomagolt levendula illatosítóval is. A minta darabokat látva a közönség rendkívüli érdeklődést mutatott, így a sikeren felbuzdulva a következő mezőgazdasági évben a biogazdáink már levendula termesztéssel is foglalkoznak majd.

Összességében véve az ide OMÉK rendkívül jó tapasztalatot adott és megerősítette a BioSzentandrás-csapatot abban, hogy ezt a tevékenységet nem csak folytatni, hanem bővíteni is kell a jövőben.

A kiállítás képei a KÉPGALÉRIÁBAN találhatók.

vissza

Megosztás