A szeretet határtalan

2014.04.17.

A szeretet határtalan

Hernádszentandrás - Egészséges és fogyatékkal élő fiatalok és gyerekek kéz a kézben ültettek az elmúlt pénteken Hernádszentandráson a bio kertben.


A kezdeményezés szép példája annak: a szeretet határtalan. - A közösségünk a BioSzentandrás program kapcsán annyi figyelmet kapott már az országból és Európából is, hogy viszonozni szeretnénk azt egy olyan csoport felé, akit az utóbbi időben magára hagyott a társadalom - mondja Hernádszentandráspolgármestere Üveges Gábor. - Az ültető napunknak két üzenete is van. Megfogni azoknak az embertársainknak a kezét, akiket a sors nem részesített a teljes élet örömében, és felhívni a figyelmet arra: lépjünk ki, lássunk túl a saját életünkön, gondjainkon. Adjunk néhány órát, adjuk oda a figyelmünket nekik, ezzel különleges és felejthetetlen élményt hozva az életükbe.

Követőkre talál

Április 11-én a Boldogkőváralján élő fogyatékos fiatalok vendégeskedtek Hernádszentandrás. Helyi felnőttek és fiatalok segítségével közös csapatban ismerkedtek a bio termesztéssel és a burgonyaültetéssel. Jó volt látni, ahogy az egészséges gyerekek kézenfogták a gyengébbeket és a segítségükre siettek. A közös munka összekovácsolta a csapatokat és abban a másfél órában megváltozott a világ. Mindenki azt adta amit tudott: az egészségesek az odafigyelést, a tudásukat, a fogyatékkal élők pedig az ölelésüket és érdeklődésüket.

Üveges Gábor hozzátette: át kell értékelnünk a "halmozottan hátrányos helyzetben való ringatózásból eredő panaszkodás divatját”, észrevéve, hogy micsoda érték az alkotó és tevékeny Létezés maga, az Egészség és a Természet csodájának megélhetősége nap mint nap. Példát véve a fogyatékkal élők tőlünk sokkal őszintébb és bennünket megszégyenítő szeretetéről, akaratáról, őszinteségéről, tisztaságáról.

Hernádszentandrás polgármestere bízik abban, hogy az általuk elindított kéz a kézben program követőkre talál, és a jövőben más települések is kinyitják az ajtajukat a fogyatékkal élő emberek előtt.

vissza

Megosztás